Επιστολή Μακαριωτάτου για την “Εκκλησιαστική Παρέμβαση”

Η “Εκκλησιαστική Παρέμβαση” συμπλήρωσε τον Δεκέμβριο του 2000 πέντε έτη κυκλοφορίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας χάρισε τον καλαίσθητο δεμένο τόμο της πρώτης πενταετίας στον Μακαριώτατο, ο οποίος του απέστειλε την κάτωθι επιστολή:

“Εν Αθήναις τη 1η Ιουνίου 2001

Προς τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην

Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεον

Σεβασμιώτατε και αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ

Με ιδιαίτερη χαρά έλαβα τον συγκεντρωτικό τόμο (1996-2000) της μηνιαίας περιοδικής εκδόσεως της Ιεράς Μητροπόλεώς σας με τον τίτλο “Εκκλησιαστική Παρέμβαση”, τον οποίο είχατε την ευγενή καλωσύνη να μου προσφέρετε, και σάς ευχαριστώ πολύ.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να έλθη κάποιος σε επικοινωνία με τους ανθρώπους? αυτό μπορεί να γίνη προσωπικά, προφορικά και γραπτά. Από την πρώτη στιγμή που ανήλθατε στον αρχιερατικό θρόνο της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου θελήσατε να επικοινωνήσετε μ’ όλους τους χριστιανούς της ευλογημένης αυτής τοπικής Εκκλησίας. Μεταξύ των τρόπων που επιλέξατε είναι και η έκδοση μιας περιοδικής εφημερίδος, η οποία έχει ήδη συμπληρώσει πενταετία από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε. Θεωρείτε –καί έτσι είναι– ότι οι κληρικοί δεν μπορούν να ζουν έξω από τις κοινωνικές συνθήκες ζωής, και ότι, ακριβώς επειδή υπάρχουν ποικίλα προβλήματα, η Εκκλησία οφείλει να παρεμβαίνη δημιουργικά, προσφέροντας το δικό της ουσιαστικό λόγο.

Έτσι, και μέσα από τις σελίδες και την θεματολογία της περιοδικής εκδόσεώς σας, παρουσιάζονται επίκαιρα γεγονότα, σχολιάζονται διάφορα θέματα, προβάλλονται νεανικοί προβληματισμοί, αναλύονται θέματα έχοντα σχέση με αιρέσεις, καταγράφονται οι ποικίλες κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην μητροπολιτική σας περιφέρεια. Γι’ αυτό και η “Εκκλησιαστική Παρέμβασή” σας βρήκε ανταπόκριση και αποτελεί σημαντική προσπάθεια επικοινωνίας του Επισκόπου με το Λογικό Ποίμνιό του.

Απευθύνοντας συγχαρητηρίους προσρήσεις εύχομαι ο Δομήτωρ Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να σάς κρατύνει εν υγεία ακραιφνεί, χαρά και ευφροσύνη και να σάς χαρίζη έτη ως μήκιστα προς συνέχιση της Θεοφιλούς και Θεαρέστου αρχιερατικής σας διακονίας.

Μετ’ αδελφικών ασπασμών και εν Χριστώ Ιησού αγάπης

† Ο Αθηνών Χριστόδουλος”

  • Προβολές: 1671

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance