Τρείς νέες εκδόσεις στην ρουμανική γλώσσα

Στο παρελθόν είχαν μεταφρασθή τέσσερα (4) βιβλία του Σεβ. Μητροπολίτου μας στην ρουμανική γλώσσα με πρωτοβουλία των Ορθοδόξων Ρουμάνων, ήτοι: “Μια βραδυά στην έρημο του Αγίου Όρους”, “Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία”, “Η ζωή μετά τον θάνατον” και “Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς ως αγιορείτης”.

Πρόσφατα μεταφράσθηκαν και εξεδόθησαν άλλα τρία (3) βιβλία στην ρουμανική γλώσσα, ήτοι: “Εκκλησιαστικό φρόνημα”, “Ψυχική ασθένεια και υγεία” και “Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία” (τόμος Β').

Αυτό είναι ιδιαίτερη ευλογία Θεού, διότι η Ορθόδοξη Ελλάδα τρέφει πνευματικά τις άλλες Ορθόδοξες χώρες των Βαλκανίων, με τις οποίες μας συνδέουν πάρα πολλά, η ίδια πολιτισμική παράδοση. Αυτό έχει σημασία ιδιαίτερη και για την Ναύπακτο, διότι οι άλλες Ορθόδοξες χώρες γνωρίζουν δι’ αυτού του τρόπου και επικοινωνούν με την Ναύπακτο.

Με την ευκαιρία αυτή πρέπει να σημειωθή ότι τα βιβλία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιερόθεου μεταφράσθηκαν και κυκλοφόρησαν στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα αραβικά, τα ρωσικά, τα σερβικά, τα ουγγρικά, τα ρουμανικά. Ακόμη δε μεταφράζονται και θα κυκλοφορήσουν προσεχώς στα ιταλικά, τα κινέζικα, τα γερμανικά και στα σουαχίλι.

Το θεωρούμε ευλογία Θεού, γιατί και δια του τρόπου αυτού συσφίγγονται οι σχέσεις μεταξύ των Ορθοδόξων Χριστιανών, αλλά ενισχύονται και άλλοι ετερόδοξοι ή και αλλόθρησκοι για να γνωρίσουν την Ορθόδοξη πίστη. Ήδη μέσα από το διαδίκτυο (internet) γνωρίζουμε από επιστολή ότι ένας Μουσουλμάνος θέλει να γίνη Ορθόδοξος. Και πόσοι άλλοι υπάρχουν που είναι άγνωστοι σε μας αλλά γνωστοί στον Θεό.

Δοξάζουμε τον Θεό και γι’ αυτήν την δωρεά.

  • Προβολές: 1461

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance