Πρόσκληση: Κυριακή ξενητεμένων Ναυπακτίων

Στους αποδήμους αδελφούς μας ήταν αφιερωμένη εφέτος από την Ιερά Μητρόπολη η Κυριακή 29 Ιουλίου. Με την ενθύμηση της ζεστής ατμόσφαιρας των προηγουμένων συναντήσεων, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας έστειλε την παρακάτω πρόσκληση στους αποδήμους αδελφούς μας.

“Προς τους Αξιοτίμους Προέδρους και τα Μέλη

των Συλλόγων των απανταχού της γης Ναυπακτίων

Αγαπητοί μου,

Ως Μητροπολίτης της παλαιφάτου και ιστορικής Μητροπόλεως Ναυπάκτου, γνωρίζω καλά ότι πολλοί Ναυπάκτιοι ζούν, εργάζονται και μεγαλουργούν σε πολλές χώρες του κόσμου, με τον ζήλο τους, την τιμιότητά τους, την εργατικότητά τους και τις παραδόσεις τους. Αυτό το διεπίστωσα με την επικοινωνία που έχω με πολλούς από σάς, με την ανάγνωση διαφόρων βιβλίων και περιοδικών και τις επισκέψεις μου στην Αμερική. Γι’ αυτό πάντοτε προσεύχομαι για σάς, ώστε να σάς ευλογή ο Θεός.

Όπως γνωρίζετε, η Ιερά Μητρόπολη ως έκφραση αγάπης σάς αφιερώνει εδώ και μερικά χρόνια μια Κυριακή κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού, όταν πολλοί από σάς έρχονται στην Ελλάδα και την Ναύπακτο, για μεγαλύτερη επικοινωνία.

Εφέτος έχουμε αφιερώσει σε σάς την Κυριακή 29 Ιουλίου. Όσοι θα βρίσκεσθε στην Ελλάδα εκείνες τις ημέρες πρέπει να γνωρίζετε ότι την Κυριακή αυτή θα γίνη θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου μετ’ αρτοκλασίας και θα απευθυνθούν ειδικές δεήσεις στον Θεό “υπέρ υγείας των αποδήμων αδελφών ημών”, “υπέρ των Συλλόγων αυτών” κλπ., και στην συνέχεια θα δοθή η ευκαιρία να συναντηθούμε στο Πνευματικό Κέντρο που βρίσκεται κάτω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα δοθή δεξίωση...

Με την ελπίδα ότι θα σάς δούμε από κοντά, για να εκφράσουμε την αγάπη και την εκτίμησή μας προς το πρόσωπό σας και το έργο που επιτελείτε εσείς, καθώς και όλοι οι Έλληνες στο εξωτερικό, σάς χαιρετούμε.

Με θερμές ευχές και αγάπη

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου ΙΕΡΟΘΕΟΣ”

  • Προβολές: 2127