Η εορτή του Πολιούχου μας

Ο Αη-Δημήτρης, του οποίου το ιερό σκήνωμα βρίσκεται στην πόλη του μαρτυρίου του, την Θεσσαλονίκη, είναι πολύ αγαπητός στούς Ναυπακτίους –και ως πολιούχος της Ναυπάκτου–, οι οποίοι συχνά επικαλούνται την προστασία του και τις πρεσβείες του στον Κύριο. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του την ημέρα της πανηγύρεως εξήρε την αγιότητα του Δημητρίου, ο οποίος με την Χάρη και την Δύναμη του Θεού που είχε μέσα του, συνέτριψε την έπαρση του Λυαίου, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι το φοβερό πάθος της αλαζονείας οδηγεί τον άνθρωπο στον αιώνιο καταποντισμό του.

Μετά την πανηγυρική θεία Λειτουργία, κάτω από έναν ζεστό φθινοπωρινό ήλιο, έγινε η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου και αγίων λειψάνων, την οποία ακολούθησαν ο Δήμαρχος κ. Κ. Κονίδας, το Δημοτικό Συμβούλιο, Πολιτευτές του Νομού μας και, βέβαια, πλήθος λαού. Στό τέλος της λιτανείας πρίν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στον λαμπρό εορτασμό.

Μετά την απόλυση, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού προσφέρθηκε κέρασμα και το μεσημέρι ο Δήμος έδωσε επίσημο γεύμα σε γνωστό εστιατόριο της πόλης.

Είναι σημαντικό ότι καθιερώθηκε πλέον η ημέρα του Αγίου Δημητρίου ως επίσημη αργία στην πόλη.

Χ.Κ.Κ.

  • Προβολές: 1808

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance