Κύριο θέμα: Άνθρωποι με ιδιαίτερα χαρίσματα - Αλκυονίδες στον Χειμώνα της ιδιοτέλειας

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα της Ναυπάκτου μια ξεχωριστή εκδήλωση, που οργάνωσε ο σύλλογος ΑΜΕΑ Ναυπακτίας και Δωρίδος “Αλκυόνη”, σε συνεργασία με τον σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ναυπακτίας. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Ναυπάκτου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας “ανθρώπων με δυσκολίες...” ή, όπως συνήθως λέγεται, “Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες” και είχε σκοπό αφ’ ενός μεν την δημόσια παρουσία του συλλόγου “Αλκυόνη”, σε μια επίσημη εκδήλωση, αφ’ ετέρου δε την ευαισθητοποίηση του κόσμου πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι συνάνθρωποί μας μαζί με τις οικογένειές τους.

Στην εκδήλωση αυτή σημαντική ήταν η παρουσία του Ειδικού Σχολείου της Ναυπάκτου, τα παιδιά του οποίου, μαζί με συμμαθητές τους από το Δημοτικό Σχολείο του Λυγιά –μέ το οποίο συστεγάζονται– και κάτω από την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Θ. Ρισβά και της μουσικού Π. Τριανταφύλλου-Λαδιά τραγούδησαν και είπαν ποιήματα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν μια εναλλαγή ομιλιών, τραγουδιών, ποιημάτων και προβολής διαφανειών, που όλα μαζί ενημέρωναν και ευαισθητοποιούσαν· πληροφορούσαν για προβλήματα και προοπτικές, έπειθαν την λογική και ερέθιζαν το συναίσθημα.

Η πρόεδρος του συλλόγου “Αλκυόνη” κ. Β. Παναγοπούλου στην ομιλία της είπε ότι η ιδέα για την ίδρυση του Συλλόγου τους γεννήθηκε στο Ειδικό Σχολείο της Ναυπάκτου από τον δάσκαλό του κ. Θ. Ρισβά. Τόνισε, επίσης, ότι στις προθέσεις τους μαζί με την παντοειδή στήριξη των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους, καθώς και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, είναι να υπενθυμίση στην πολιτεία τις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες αυτούς. “Αγωνιζόμαστε”, είπε, “γιά ισότιμη συμμετοχή των ΑΜΕΑ στο κοινωνικό γίγνεσθαι, είτε αυτό είναι σύγχρονη εκπαίδευση, είτε πρόσβαση στο φυσικό περιβάλλον, είτε πρόσβαση στην πληροφόρηση, στην επικοινωνία, στην απασχόληση, στον πολιτισμό”.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος, στον σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου για την ζωντάνια τους και τα παιδιά με τα “ιδιαίτερα χαρίσματα” για το πρότυπο του ήθους και της αγωνιστικότητας που δίνουν στην κοινωνία. Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, οι Δήμαρχοι Ναυπάκτου, Αντιρρίου και Πλατάνου.

Ετικέτες: ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ

  • Προβολές: 1724

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance