Εκδήλωση Συνδέσμου Αγάπης Αγίας Παρασκευής Ναυπάκου Απολογισμός έργου και ομιλία του Σεβασμιωτάτου

Ο μύθος και η πραγματικότητα της μάνας

Το Σάββατο, 31 Ιανουρίου και ώρα 6 μ.μ, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ετήσια Συνέλευση του “Συνδέσμου Αγάπης” της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου. Την κατάμεστη αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου ευλόγησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος. Παρέστησαν ακόμη ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. π. Αθαν. Λαουρδέκης, οι εφημέριοι της πόλεώς μας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού, το Δ.Σ. των άλλων Συνδέσμων και πλήθος γυναικών.

Στην αρχή προλόγισε ο Επόπτης του “Συνδέσμου Αγάπης”, Πρωτ. π. Θεμιστοκλής Τσιτσιρίκης. Στην συνέχεια η Πρόεδρος, Πρεσβυτέρα Μαρία Πλατανιώτου-Τσιτσιρίκη, παρουσίασε τον Απολογισμό του όλου έργου του Συνδέσμου. Αναφέρθηκε στις πολλαπλές δραστηριότητες στον τομέα της ενοριακής πρόνοιας και φιλανθρωπίας, στο ευπρεπισμό και καλλωπισμό του Ιερού Ναού. Ακόμη στην λειτουργία του Ενοριακού Κέντρου και την συμμετοχή σε εκδηλώσεις της Μητροπόλεως. Όλα αυτά βοήθησαν το έργο των Ιερέων, ώστε η Ενορία να λειτουργή θεραπευτικά στο πλαίσιο της οικογένειας. Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος παρά τις πολλαπλές ασχολίες του, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Συνδέσμου Αγάπης, για να έλθη και να παρουσιάση το πολύ ενδιαφέρον θέμα: “Ο μύθος και η πραγματικότητα της μάνας”.

Τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος και αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Αγάπης για το σημαντικό έργο που επιτελεί ανέπτυξε το θέμα που προαναφέραμε. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με σεβασμό και εκτίμηση στο πρόσωπο της μάνας, που μεγαλώνει και ανατρέφει τα παιδιά, τα οποία είναι δώρα του Θεού στον άνθρωπο και γι’ αυτό δεν πρέπει να τα απολυτοποιή, αλλά να τα ανατρέφη και να τα φροντίζη, γνωρίζοντας ότι ο Θεός πρώτος ενδιαφέρεται γι’ αυτά. Να μην συνθλίβεται από το βάρος της αγωγής και το άγχος της επιτυχίας του παιδιού. Σ’ αυτά συμμετέχει και ο πατέρας, η γιαγιά, το συγγενικό περιβάλλον, η κοινωνία γενικότερα. Η απολυτοποίηση του ρόλου της μάνας ως του μοναδικού με την παραθεώρηση της προσπάθειας για την σωτηρία της και η ταύτιση της επιτυχίας του παιδιού με την εκπλήρωση του έργου της ως ανθρώπου είναι ένας μύθος. Η γυναίκα έχει πολλαπλούς ρόλους και προσφέρει ως σύζυγος, ως εργαζόμενη στην κοινωνία και την ενορία. Έτσι το παιδί δεν αισθάνεται να καταπιέζεται από την υπερπροστασία της μητέρας και δεν διακατέχεται από το άγχος να φανή αντάξιο των προσδοκιών της, που από την εκπλήρωσή τους εξαρτάται η επιτυχία της ως ανθρώπου.

Ο θεολογικός, πνευματικός, διακριτικός, ισορροπημένος και σύγχρονος λόγος του Σεβασμιωτάτου βρήκε απήχηση και ενθουσίασε το ακροατήριο, ώστε τον παρεκάλεσαν να εκδοθή η ομιλία, για να την μελετήσουν και να την διαβάσουν και άλλοι. Ακολούθησε συζήτηση και η εκδήλωση έκλεισε με πλούσια δεξίωση που παρέθεσαν οι κυρίες του “Συνδέσμου Αγάπης”.-

Μ.Π.

  • Προβολές: 1569

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance