Μαθητικὸς Διαγωνισμὸς γιά τούς Τρεῖς Ἱεράρχες 2020

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ   

Μαθητικὸς Διαγωνισμὸς γιά τούς Τρεῖς Ἱεράρχες 2020

«Ένας σύγχρονος νέος - νέα συζητά με τον άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο»

Μαθητικὸς Θεολογικὸς - Λογοτεχνικὸς Διαγωνισμὸς 2020Η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, θέλοντας να τιμήσει τους Προστάτες της Παιδείας μας, τους Τρεις Ιεράρχες, και να παρακινήσει και βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες της Μέσης Εκπαίδευσης της Ναυπακτίας και του Αγίου Βλασίου να έρθουν σε μεγαλύτερη επαφή με τους Τρεις Ιεράρχες και να αναδιφήσουν στο σπουδαίο θεολογικό, συγγραφικό, ανθρωπιστικό, κοινωνικό έργο τους, προκηρύσσει μαθητικό Διαγωνισμό, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, με τους παρακάτω όρους.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές-μαθήτριες όλων των τάξεων των Λυκείων και των Γυμνασίων (δημόσιων και ιδιωτικών) της Ναυπακτίας και του Αγίου Βλασίου (Τριχωνίδος, πρ. Παρακαμπυλίων) και στους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου που είναι κάτοικοι του Δήμου Ναυπακτίας και συγκεκριμένα της περιοχής του πρώην Δήμου Χάλκειας (Τρικόρφου Ναυπακτίας, Γαυρολίμνης, Άνω και Κάτω Βασιλικής, Καλαβρούζας και των συνοικισμών τους) και της περιοχής του πρώην Δήμου Παρακαμπυλίων (Αγίου Βλασίου) αλλά φοιτούν σε Σχολεία εκτός της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, οι οποίοι μπορούν να εργασθούν ατομικά ή σε ομάδες.

2. Θέμα του Διαγωνισμού είναι: «Ένας σύγχρονος νέος - νέα συζητά με τον άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο», και εναλλακτικά στον πληθυντικό αριθμό: «Σύγχρονοι νέοι – νέες συζητούν με τον άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο»
Το θέμα του Διαγωνισμού είναι κοινό, αλλά θα αξιολογηθούν ξεχωριστά οι μαθητές του Γυμνασίου από τους μαθητές του Λυκείου και βεβαίως θα υπάρχουν ξεχωριστά βραβεία για κάθε βαθμίδα (Γυμνάσιο-Λύκειο).

3. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να δημιουργήσει:
–ένα ΠΕΖΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (μικρής έκτασης –ενδεικτικά μέχρι 1500 λέξεις ή μέχρι 5 σελίδες Α4– λογοτεχνικό κείμενο: διήγημα, δρώμενο, χρονογράφημα, πραγματεία, επιστολή)
ή
–ένα ΠΟΙΗΜΑ (σε παραδοσιακό ή ελεύθερο στίχο).
Οι εργασίες να είναι αδημοσίευτες, δακτυλογραφημένες ή χειρόγραφες.

4. Το κείμενο-βάση τού Διαγωνισμού είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως: www.parembasis.gr, στην ενότητα με θέμα «ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2020 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ». Το κείμενο αυτό μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να το αναζητήσει και απο την Ιερά Μητρόπολη (βλ. στοιχεία επικοινωνίας στο τέλος του παρόντος).

5. Τα έργα θα παραδοθούν στην Ιερά Μητρόπολη, δια μέσου της Διεύθυνσης του κάθε Σχολείου ή απευθείας στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020.

6. Οι διαγωνιζόμενοι θα αναγράφουν ευκρινώς τα εξής απαραίτητα στοιχεία τους: Ονοματεπώνυμο, Όνομα Πατέρα, Σχολείο και τάξη, και τηλέφωνο επικοινωνίας. Προαιρετικά ταχυδρομική Διεύθυνση και ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail).

7. Τα έργα των διαγωνιζομένων θα τα αξιολογήσει ειδική επταμελής Επιτροπή, που έχει ορίσει η Ιερά Μητρόπολη, αποτελούμενη από τρεις θεολόγους και τρεις φιλόλογους και έναν εκπρόσωπο της Ι. Μητροπόλεως. Θα ληφθεί μέριμνα, ώστε οι αξιολογητές να μην γνωρίζουν τα στοιχεία των διαγωνιζομένων.

8. Θα δοθούν τρια έπαθλα (πρώτο, δεύτερο και τρίτο) στα καλύτερα πεζά κείμενα για κάθε βαθμίδα (Γυμνάσιο-Λύκειο) και ένα έπαθλο για το καλύτερο ποίημα για κάθε βαθμίδα. Δηλαδή, συνολικά θα δοθούν οκτώ (8) έπαθλα-βραβεία, ως εξής:

ΛΥΚΕΙΟ:

Πεζό κείμενο:

1ο βραβείο: Έπαινος, Εικόνα, Βιβλίο και 100 ευρώ.
2ο βραβείο: Έπαινος, Εικόνα, Βιβλίο και 50 ευρώ.
3ο βραβείο: Έπαινος, Εικόνα, Βιβλίο και 50 ευρώ.

Ποίημα:

1ο βραβείο: Έπαινος, Εικόνα, Βιβλίο και 100 ευρώ.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ:

Πεζό κείμενο:

1ο βραβείο: Έπαινος, Εικόνα, Βιβλίο και 100 ευρώ.
2ο βραβείο: Έπαινος, Εικόνα, Βιβλίο και 50 ευρώ.
3 ο βραβείο: Έπαινος, Εικόνα, Βιβλίο και 50 ευρώ.

Ποίημα:

1ο βραβείο: Έπαινος, Εικόνα, Βιβλίο και 100 ευρώ.

Θα δοθούν ακόμη έπαινοι, κατά την κρίση της Επιτροπής, και σε άλλα έργα που θα διακριθούν, ενώ και σε κάθε διαγωνιζόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή του, θα δοθεί αναμνηστικό συμμετοχής.

9. Η βράβευση θα γίνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, την παραμονή της Εορτής των Τριών Ιεραρχών (Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020) μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής (ο Εσπερινός αρχίζει στις 5:00 μμ και τελειώνει στις 6:30 μμ).

10. Τα έργα των μαθητών που θα βραβευθούν θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου (http://parembasis.gr).

Στοιχεία επικοινωνίας: Για κάθε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως: Γ. Αθανασιάδη-Νόβα 1, πλατεία Λιμένος, Ναύπακτος (τηλ: 2634027207 – 6972506503 π. Καλλίνικος Γεωργάτος, ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Από την Ιερά Μητρόπολη