Εἰδήσεις ἀπὸ τὸ διαδίκτυο καὶ σχόλια

Πολύ ελπιδοφόρα και ενθαρρυντική –θά μπορούσαμε να προσθέσουμε εντυπωσιακή– είναι η κίνηση που παρουσιάζουν οι σελίδες Pelagia καί Romanity (http://www.pelagia.org καί http://www.romanity.org, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: pelagia@ pelagia.org καί Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), όπως αυτή αποτυπώνεται στα στατιστικά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της περιόδου 7 Μαρτίου έως 12 Απριλίου 1999 οι δύο ηλεκτρονικές σελίδες δέχθηκαν 14.500 επισκέψεις, 400 επισκέψεις καθημερινά, ένας αριθμός σημαντικότατος και ίσως απροσδόκητος για παρόμοιες παρουσίες και μάλιστα ερασιτεχνικές.

Οι επισκέπτες προέρχονται κυρίως από τις Η.Π.Α. Ακολουθεί ο υπόλοιπος αγγλόφωνος κόσμος –Καναδάς, Αγγλία, Αυστραλία. Ηλεκτρονικοί επισκέπτες έρχονται ακόμη από Ελλάδα, Γερμανία, Ρωσσία, Γιουγκοσλαβία, Κροατία, Σκοτία, Ιαπωνία, Χιλή, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Δανία, Βέλγιο, Γαλλία, Λίβανο, Λιθουανία, Μάλτα, Μεξικό, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία και άλλες πολλές χώρες.

Στα τελευταία στατιστικά στοιχεία η πρώτη προτίμηση ήταν η “Ψυχική ασθένεια και Υγεία”, “Μια Βραδιά στην Έρημο του Αγίου Όρους”, “Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία”, “Εκκλησιαστικό Φρόνημα”, “Μικρά Είσοδος”, “η Ζωή μετά τον θάνατο” στην αγγλική τους έκδοση. Μεγάλη προτίμηση υπάρχει και στο βιογραφικό του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιερόθεου. Αρκετές προτιμήσεις είχε και η μονοσέλιδη αραβική παρουσίαση του βιβλίου “Μια Βραδιά...”.

Από την ιστοσελίδα Romanity πρώτο σε προτίμηση έρχεται το ιστορικό άρθρο “ Franks, Romans, Fedaulism and Doctrine”, ακολουθούν η ιστορική μελέτη “ Examples of the Sciense of Ethnic Cleaning of Roman history and a vision of the United States of Franko-Romania” οι δύο εργασίες του π. Ιωάννου Ρωμανίδου σχετικά με την “αρρώστεια της θρησκείας και την θεραπεία της”, τα δύο άρθρα του Σεβασμιωτάτου “ Secularism in Church and Pastoral care”, “A picture of the modern world”,τά άρθρα πάνω στην αντιησυχαστική διαμάχη, το άρθρο για τον άγ. Ιγνάτιο, τα άρθρα “ Jesus Christ the life of the world”, “Justin Martyr and the 4th gospel ” κ.ά.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι σελίδες pelagia & romanity είναι ερασιτεχνικές παρουσίες στο διαδίκτυο. Η πρώτη παρουσιάζει τα εκδοθέντα έργα του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου η δε δεύτερη είναι μια ιδέα του π. Ιωάννου Ρωμανίδη όπου παρουσιάζεται τεκμηριωμένη η Ρωμαίϊκη θεώρηση της ιστορίας και άλλα κείμενα σχετικά με τον Ρωμαίικο πολιτισμό. Και οι δύο συγγραφείς προβάλλουν την πατερική θεώρηση της Εκκλησίας ως νοσοκομείου πνευματικού που σκοπό έχει να επαναφέρη τον άνθρωπο στη φυσιολογική του λειτουργία και στην κατάκτηση των υπέρ φύσιν. Αυτό γίνεται με τα μυστήρια της Εκκλησίας και την ασκητική της μέθοδο. Αυτό ακριβώς είναι που αναζητάται από τους επισκέπτες του διαδικτύου και αποτυπώνεται στα στατιστικά των δύο σελίδων, αλλά κυρίως στα μηνύματα που λαμβάνουμε και ορισμένα απ’ αυτά δημοσιεύουμε κατά καιρούς από την στήλη αυτή.

Γ.Γ. - Ν.Γ.

  • Προβολές: 1349

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance