Τα νέα προπύλαια της Ι. Μονής Αμπελακιωτίσσης

Μια ευχάριστη έκπληξη θα δοκιμάση ο προσκυνητής της Ιεράς Μονής Αμπελακιωτίσσης, όταν επισκεφθή εκ νέου την Ιερά Μονή. Δεν θα ξαναδή το συρμάτινο κινητό χώρισμα, εν είδει πόρτας, ούτε τον κατωφερή χωματένιο, χαλικόστρωτο και ακανόνιστο διάδρομο που οδηγούσε στην αυλή, ούτε βεβαίως την αταξία που παρετηρείτο ένθεν και ένθεν του διαδρόμου αυτού.

Τώρα ο εισερχόμενος προσκυνητής αντικρύζει μια μεγάλη, βαρειά, επενδυμένη με ξύλο σιδερένια πύλη, όντως πύλη Μοναστηριού, με δύο μεγάλους σταυρούς στα δύο φύλλα της. Εισέρχεται στην αυλή βαδίζοντας στα νέα πλακόστρωτα προπύλαια, με τα πλατύσκαλα, το βοηθητικό επικλινή διάδρομο, και μια άλλη αίσθηση αρχοντιάς του δημιουργείται.

Η νέα είσοδος, τα νέα προπύλαια της Μονής οφείλονται στην οικονομική δωρεά και την μέριμνα του Συλλόγου “Φίλοι του Μοναστηριού Παναγίας Αμπελακιώτισσας”. Την μελέτη προσέφερε ο μηχανικός κ. Δημήτρης Αϊβαλής. Το όλο έργο στοίχισε 14.674 € (5.000.000 δρχ.).

Ο Σύλλογος έχει προσφέρει ακόμη την εγκατάσταση της κεντρικής θέρμανσης της Μονής (16.140 € - 5.500.000 δρχ.)

Και τα δύο έργα αυτά είναι σημαντικά και αναγκαία για την Ιερά Μονή και αξίζουν συγχαρητήρια και ευχαριστίες στα μέλη του συλλόγου.

  • Προβολές: 1931

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance