Ιερέας Απόστολος Παπακωστόπουλος

Ιερέας Απόστολος Παπακωστόπουλος“Έχυνε το αίμα του για τον Ιερό Ναό, μετέδιδε το Αίμα του Χριστού στον λαό, και τελικά έχυσε το αίμα του έξω από τον Ιερό Ναό”, είπε στον επικήδειο λόγο του ο Σεβασμιώτατος για τον Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Πολυκάρπου Μαμουλάδας π. Απόστολο Παπακωστόπουλο, ο οποίος πυροβολήθηκε έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Μαμουλάδας Ναυπακτίας, όπου ήταν Εφημέριος. Ο λόγος φαίνεται να ήταν ο ζήλος του π. Αποστόλου να τελειώση η επέκταση του Πνευματικού Κέντρου μέχρι τα Χριστούγεννα, ένα έργο που ήδη είχε καθυστερήσει μερικούς μήνες.

Αν και είχε διάφορες ασθένειες που τον ανάγκαζαν να μετακινήται με πατερίτσα και να κάνη καθημερινά ένεση ινσουλίνης, ο π. Απόστολος λειτουργούσε και εργαζόταν με μεράκι για τον Ι. Ναό, τον οποίο διατηρούσε σε άριστη κατάσταση. Ενδιαφερόταν πολύ για την Εκκλησία του χωριού και υπερασπιζόταν τα δίκαιά της.

Η κηδεία του έγινε στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα του Αγίου Διονυσίου, τον οποίο επικαλέσθηκε ο Σεβασμιώτατος για να παρηγορήση τους ενορίτας και να τους παροτρύνη να βοηθήσουν όλοι με τον τρόπο τους, ώστε να κλείσουν οι πληγές που άνοιξε το τραγικό αυτό γεγονός.

Ο π. Απόστολος γεννήθηκε το 1939 στην Μαμουλάδα. Είχε σύζυγο την Λαμπρινή, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, τους Δημήτριο, Αντώνιο, και Πολύκαρπο.

Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 10-12-1970 και Πρεσβύτερος στις 12-12-1970 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου από τον αείμνηστο Δαμασκηνό Κοτζιά. Υπηρέτησε στις Ενορίες Μαραθιά Ευρυτανίας, Στρανώμης Ναυπακτίας, Καστρακίου Ναυπακτίας και Μαμουλάδας Ναυπάκτου.

Ας είναι αιωνία του η μνήμη.

  • Προβολές: 1619

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance