Συνοδικὰ: Από την Σύνοδο του Δεκεμβρίου

Συνήλθε από 9 έως 11 Δεκεμβρίου 2003 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την Σύνοδο, μεταξύ άλλων: –γιά την επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσου Παπαδόπουλου, –γιά την επίσκεψη του ιδίου (τού Αρχιεπισκόπου) στο Χαλέπι της Συρίας, –γιά τα εγκαίνια του Σχολείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλεπίου την ανέγερση του οποίου χρηματοδοτεί η Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος “Αλληλεγγύη”, –γιά την πορεία του θέματος της ιδρύσεως Τηλ/κού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Δ.Ι.Σ., μεταξύ άλλων, απεφάσισε:

  • –Να συζητηθή μετά τις εορτές η από 1-12-2003 επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχου προς την Ι. Σύνοδο.
  • –Να αποσταλή απάντηση στην έκθεση του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι σχετικά με την Θρησκευτική Ελευθερία στην Ελλάδα, η οποία να κοινοποιηθή στα αρμόδια Υπουργεία και τις Πρεσβείες των Ευρωπαϊκών Κρατών.
  • –Να αποσταλή έγγραφο προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), από τον οποίο να ζητήται να προβλέπεται χώρος για την ανέγερση Ιερού Ναού στα οικόπεδα όπου ανεγείρονται εργατικές κατοικίες.
  • –Να μελετηθή (στά πλαίσια έγκρισης των πορισμάτων του Λειτουργικού Συνεδρίου) από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Λειτουργικής Αναγεννήσεως η σκοπιμότητα επαναφοράς του παλαιοδιαθηκικού αναγνώσματος κατά την θεία Λειτουργία.

Η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε, μεταξύ άλλων:

  • –Τον νέο κατάλογο δικαιούχων οικογενειών της Θράκης για το επίδομα του 3ου τέκνου που αφορά στο δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2003. Το ύψος της επιχορηγήσεως για την συγκεκριμένη περίοδο ανέρχεται στο ποσό των 173.628€ και θα διανεμηθή σε 742 οικογένειες.
  • –Τα πορίσματα και τις σχετικές προτάσεις του 5ου Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων (Ν. Προκόπι Ευβοίας, 2-5.11.2003).

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Δ.Ι.Σ. ανεγνώσθησαν οι Εκθέσεις: α) Του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αχαΐας κ. Αθανασίου για την συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. και των εκπροσώπων των κυριοτέρων Θρησκειών της Ευρώπης στην Ρώμη. β) των κ.κ Γ. Κρίππα και Κ. Ζορμπά για την Συνδιάσκεψη του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, με θέμα “Το Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και Εκκλησία” και γ) του κ. Κ. Ζορμπά για το επιστημονικό Συνέδριο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών με θέμα “η ανθρώπινη ζωή εις χείρας μας. Αι Εκκλησίαι και η βιοηθική”.

  • Προβολές: 1516

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance